Topkasteel die reeds generaties (meer dan 5 eeuwen) in handen is van de familie Malet Roquefort. Ze werken samen sinds een 20tal jaren met topoenoloog Stéphane Derenencourt die de volledige wijngaard onder handen heeft genomen en ze hebben ook sinds 2012 een volledig nieuwe wijnkelder met topmateriaal om perceel per perceel te vinifieren. Het prachtig gelegen terroir met de kalkrijke hellingen aan de voet van Saint Emilion net naast Château Ausone zijn sprookjesachtig. De wijn heeft een enorme kwaliteitsomslag gemaakt sinds 2000 en is altijd maar beter geworden en dit resulteert in 1 van de beste Premier Grand Cru Classés die nog betaalbaar zijn. Dit is een klassieke stijl maar met zeer veel expressie, een fijne complexiteit (door de 20% Cabernet Franc) en een mooie densiteit. Een wijn die je altijd zal verbazen, topmateriaal !
La Gaffeliere verbeterd sinds 2000 en is voor een Premier Grand Cru Classé vrij "betaalbaar" en hij is nu op het toppunt van zijn kunnen.
Zeer energierijke Saint Emilion, zeer sappig, intense kleur, bosbessen, blauwe pruimen, kirsch, lichte kruidigheid, rozen en potloodtoets. Elegant, toch volle structuur met frisse lengte, wat een energie. Kan jong gedronken worden, maar zal enkel maar beter worden. Jong drinken bij kalfsvlees of een sappige rosbief. Vanaf 2025 ook bij pluimwild en alles met wilde champignons of truffel, of bij eend. Jong drinken kan in lente, zomer, ouder beter in de herfst met fazant of patrijs.
95/100 Parker
96/100J.SUCKLING: 96 ,
96/100 GALLONI
96/100 WINE ENTHOUSIAST
Topkasteel die reeds generaties (meer dan 5 eeuwen) in handen is van de familie Malet Roquefort. Ze werken samen sinds een 20tal jaren met topoenoloog Stéphane Derenencourt die de volledige wijngaard onder handen heeft genomen en ze hebben ook sinds 2012 een volledig nieuwe wijnkelder met topmateriaal om perceel per perceel te vinifieren. Het prachtig gelegen terroir met de kalkrijke hellingen aan de voet van Saint Emilion net naast Château Ausone zijn sprookjesachtig. De wijn heeft een enorme kwaliteitsomslag gemaakt sinds 2000 en is altijd maar beter geworden en dit resulteert in 1 van de beste Premier Grand Cru Classés die nog betaalbaar zijn. Dit is een klassieke stijl maar met zeer veel expressie, een fijne complexiteit (door de 20% Cabernet Franc) en een mooie densiteit. Een wijn die je altijd zal verbazen, topmateriaal !
La Gaffeliere verbeterd sinds 2000 en is voor een Premier Grand Cru Classé vrij "betaalbaar" en hij is nu op het toppunt van zijn kunnen.
Zeer energierijke Saint Emilion, zeer sappig, intense kleur, bosbessen, blauwe pruimen, kirsch, lichte kruidigheid, rozen en potloodtoets. Elegant, toch volle structuur met frisse lengte, wat een energie. Kan jong gedronken worden, maar zal enkel maar beter worden. Jong drinken bij kalfsvlees of een sappige rosbief. Vanaf 2025 ook bij pluimwild en alles met wilde champignons of truffel, of bij eend. Jong drinken kan in lente, zomer, ouder beter in de herfst met fazant of patrijs.
95/100 Parker
96/100J.SUCKLING: 96 ,
96/100 GALLONI
96/100 WINE ENTHOUSIAST
Topkasteel die reeds generaties (meer dan 5 eeuwen) in handen is van de familie Malet Roquefort. Ze werken samen sinds een 20tal jaren met topoenoloog Stéphane Derenencourt die de volledige wijngaard onder handen heeft genomen en ze hebben ook sinds 2012 een volledig nieuwe wijnkelder met topmateriaal om perceel per perceel te vinifieren. Het prachtig gelegen terroir met de kalkrijke hellingen aan de voet van Saint Emilion net naast Château Ausone zijn sprookjesachtig. De wijn heeft een enorme kwaliteitsomslag gemaakt sinds 2000 en is altijd maar beter geworden en dit resulteert in 1 van de beste Premier Grand Cru Classés die nog betaalbaar zijn. Dit is een klassieke stijl maar met zeer veel expressie, een fijne complexiteit (door de 20% Cabernet Franc) en een mooie densiteit. Een wijn die je altijd zal verbazen, topmateriaal !
La Gaffeliere verbeterd sinds 2000 en is voor een Premier Grand Cru Classé vrij "betaalbaar" en hij is nu op het toppunt van zijn kunnen.
Zeer energierijke Saint Emilion, zeer sappig, intense kleur, bosbessen, blauwe pruimen, kirsch, lichte kruidigheid, rozen en potloodtoets. Elegant, toch volle structuur met frisse lengte, wat een energie. Kan jong gedronken worden, maar zal enkel maar beter worden. Jong drinken bij kalfsvlees of een sappige rosbief. Vanaf 2025 ook bij pluimwild en alles met wilde champignons of truffel, of bij eend. Jong drinken kan in lente, zomer, ouder beter in de herfst met fazant of patrijs.
Intens paarse kleur, prachtig boeket van zwarte kersen, kirsch ook, braambes, laurier, steranijs, potlood en een toets van rode rozen. Stevige structuur met mooi rijpe tannine, die uitmondt in een enorme lengte met veel puurheid.
Na Gerard Bécot is het nu de leiding in handen van de schoonzoon, Julien Barthe, een man met grote competentie en veel mensenkennis. Sinds 2017 wordt de wijn gemaakt door Thomas Duclos en Jean de Cournuaud, opgeleid in de school van Pétrus (Berrouet) die overnam van Michel Rolland. Sinsdien is de kwaliteit nog enorm gestegen door vele kleine details aan te passen.
Hun prachtige wijngaarden op het kalkplateau liggen tussen Clos Fourtet, Canon en Angelus. Deze Premier Grand Cru Classé is een parel die de laatste jaren die nog veel aan precisie heeft gewonnen. Geniet ervan zolang deze nog betaalbaar blijft.
Volgens Betanne et Desseauve ...le meilleur qualité prix des Premiers Grand Cru Classé's de Saint Emilion !
97/100 A Galloni Vinous
Intens paarse kleur, prachtig boeket van zwarte kersen, kirsch ook, braambes, laurier, steranijs, potlood en een toets van rode rozen. Stevige structuur met mooi rijpe tannine, die uitmondt in een enorme lengte met veel puurheid.
Na Gerard Bécot is het nu de leiding in handen van de schoonzoon, Julien Barthe, een man met grote competentie en veel mensenkennis. Sinds 2017 wordt de wijn gemaakt door Thomas Duclos en Jean de Cournuaud, opgeleid in de school van Pétrus (Berrouet) die overnam van Michel Rolland. Sinsdien is de kwaliteit nog enorm gestegen door vele kleine details aan te passen.
Hun prachtige wijngaarden op het kalkplateau liggen tussen Clos Fourtet, Canon en Angelus. Deze Premier Grand Cru Classé is een parel die de laatste jaren die nog veel aan precisie heeft gewonnen. Geniet ervan zolang deze nog betaalbaar blijft.
Volgens Betanne et Desseauve ...le meilleur qualité prix des Premiers Grand Cru Classé's de Saint Emilion !
95/100 Parker 2024 - 2050 , 1 van de beste Bordeaux in 2017 !
Deze zeer beroemde Premier Grand Cru Classé presteerde de laatste jaren wat onder zijn niveau van status en terroir. 2017 maakt daar direct komaf mee. Herverzekeringsgroep SCOR heeft dit kasteel gekocht in 2017 en maakt direct een meesterwerk. Wat een verbluffende wijn met veel charme, geraffineerde kracht, mineraliteit EN frisheid. De krachtpatser van het verleden was soms te onstuimig en weinig evenwichtig. Hier staat terug een topwijn, gemaakt met kennis van zaken door de ex-directeur, Aymeric de Gironde van Cos d'Estournel ! Zeer bemoedigend voor de toekomst. Niet te missen in deze jaargang.
98/100 James Suckling
97/100 Decanter
17,5++/20 JR
95/100 Neal Martin Vinous
96/100 Parker
96/100 Bettane & Desseauve
97/100 A Galloni Vinous
100/100 Wine Enthousiast
Deze Troplong Mondot onder leiding van Aymeric de Gironde (ex Cos d'Estournel) is een assembalge van 85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon en 2% Cabernet Franc. Wondermooi boeket van gekonfijte pruim, blauwebessentaart, donkere kersen en toetsen van viooltjes, steranijs en vuursteen. Enorm vol met fris en puur fruit die stillaan overgaat in rijke diepe smaak met complexiteit en mineraliteit. Stevige, zijdezachte tannine met een mooie frisheid en energie. Deze Troplong Mondot is delicieus, en met een elegantie en klasse die vroegere TM's misten. Wow, zo een stijl juichen we toe.
98+/100 Parker
18/20 JR
98-99/100 JS
Deze Troplong Mondot onder leiding van Aymeric de Gironde (ex Cos d'Estournel) is een assembalge van 85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon en 2% Cabernet Franc. Wondermooi boeket van gekonfijte pruim, blauwebessentaart, donkere kersen en toetsen van viooltjes, steranijs en vuursteen. Enorm vol met fris en puur fruit die stillaan overgaat in rijke diepe smaak met complexiteit en mineraliteit. Stevige, zijdezachte tannine met een mooie frisheid en energie. Deze Troplong Mondot is delicieus, en met een elegantie en klasse die vroegere TM's misten. Wow, zo een stijl juichen we toe.
Maison Chanel die eigenaar is van dit gereputeerd kasteel sedert 1996 maakt nog ieder jaar progressie. Uiterst charmante, doch complexe en uitgepuurde stijl , zuivere Haute Couture-wijn... Jammer dat deze zo zeldzaam is.
97+/100 Parker
99/100 Bettane & Desseauve
informeer via mail voor een allocatie
100/100 Parker
100/100 Jane Anson Inside Bordeaux
Maison Chanel die eigenaar is van dit gereputeerd kasteel sedert 1996 maakt nog ieder jaar progressie. Uiterst charmante, doch complexe en uitgepuurde stijl , zuivere Haute Couture-wijn... Jammer dat deze zo zeldzaam is.
informeer via mail voor een allocatie
97-99/100 Parker
98-100/100 Parker Topjaar 2021 - 2065
98+/100 Parker 2027 - 2057
99/100 James Suckling
98/100 Jeb Dunnuck
98/100 Jane Anson for Decanter
18,5/20 Julia Hardeng JR
Assemblage van 54% Merlot, 40% Cabernet Franc en 6% Cabernet Sauvignon. Intens donkerpaars van kleur. Na hevig opwalsen komen de aroma's laag per laag los, wat een complexiteit! Boeket van zwarte pruimen, zwarte kersen, zwarte bessen, teelaarde, zwarte truffel, rozen, en toetsen van kardemom en ijzererts. Volmondig vettige structuur met enorm veel volume aan smaken en toch een energieke frisheid gecombineerd met een enorme lengte.
100/100 Parker
100/100 James Suckling
99/100 Jeb Dunnick
100/100 Lisa Perotti Brown The Wine Independant